Outsider Apparel

Outsider Apparel

Mijn naam is Nine en ik ben begonnen met mijn eigen unisex streetwear merk. Ik heb dit merk samen met mijn beste vriend opgezet. We kennen elkaar al heel lang en vanaf de middelbare school praten we al over een eigen bedrijf samen. Tijdens de corona pandemie zagen we in dat we moesten stoppen met dromen en er voor moesten gaan. Outsider Apparel was ontstaan.

We waren nog onwetend en kwamen er al gauw achter dat het toch wel lastiger was dan gedacht en er meer bij kwam kijken, ook qua kosten en tijd, dan we hadden verwacht. Zo viel Outsider Apparel helaas stil.

In februari ben ik begonnen met ondernemerschap en wilde ik Outsider Apparel opnieuw oppakken bij Young Business en dit keer goed! Ik ben ‘opnieuw’ begonnen door alle stappen rustig door te lopen, doelgroep onderzoek, brandbook, etc. Ik kreeg veel tips en inspiratie bij Young Business.

Er zijn al heel veel streetwear merken, dus moest ik een kenmerkende stijl creëren en ervoor zorgen dat ik opval tussen al die andere merken.  Mijn visie is om een merk te creëren waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen genders. Urban streetwear clothing voor iedereen, man, vrouw, non-binair, etc.

Met Outsider Apparel wil ik een soort community creëren. Het logo van Outsider Apparel is daarom een soort planeet. Dit planeetje staat voor ‘outsider planet’.  Outsider planet is een community voor avonturiers en durfallen, waarin foto’s te zien zijn van gave urbexlocaties.

Bij Young Business kreeg ik veel tips om o.a. meer website verkeer te krijgen. Aan de hand van die tips ben ik mijn website gaan maken en heb ik van outsider planet een blog gemaakt. Vorige week is de website online gegaan en heb ik ondertussen al 6 shirts verkocht! Benieuwd naar de collectie? Check mijn website.

Ook een eigen bedrijf starten?