Schriftelijke communicatie

Schriftelijke communicatie

Ideeën en meningen duidelijk maken in een rapport of document dat de juiste opzet en structuur heeft, grammaticaal correct is en dat de juiste taal en terminologie voor de lezer bevat. De LC-docent wordt binnen de eigen omgeving geraadpleegd over structuur, stijl en taalgebruik van verschillende soorten teksten, begeleidt anderen daar actief in door correctie/amendering van hun teksten.

Mond-op-mond reclame

Voordat ik bij Curio ging werken, was ik werkzaam bij een online reclamebureau. Een van de werkzaamheden die ik daar had, was het schrijven van online content. Voor allerlei verschillende soorten klanten heb ik teksten voor de website geschreven, zodat zij beter vindbaar werden via de zoekmachines en natuurlijk om de bezoeker te overtuigen.

Ook daarvoor heb ik taal altijd belangrijk gevonden. Mijn nekharen gaan (misschien meer dan zou moeten) overeind staan als ik ergens taal- of spelfouten zie. Een van de meest gemaakte fouten bij studenten, waar ik nog steeds geïrriteerd van kan raken, is bijvoorbeeld Mijn collega Jessica heeft dat veel minder. Daarom ben ik verantwoordelijk voor alle communicatie die vanuit YoungBusiness gezonden wordt naar studenten en docenten. Van de planner en opdrachten in ItsLearning, tot de voorlichtingen voor studenten en de teksten op onze website, in 95% van de gevallen ben ik degene die het geschreven en/of geredigeerd heeft.

Een grappig feitje. Een van de meest gemaakte fouten onder studenten is de titel van dit blok. 

Rapportage kwaliteitsagenda

Van eind 2020 tot eind 2022 ben ik lid geweest van het kwaliteitsagenda project levensechte praktijkopdrachten, waarbij ik in 2022 de rol van projectleider heb overgenomen van collega Hanneke Maes. Een van de werkzaamheden die hierbij hoorde was het rapporteren van de resultaten en de voortgang bij het tactisch collectief.

Hiervoor heb ik een projectplan geschreven en een toelichtende presentatie gemaakt. De toelichtende presentatie is hiernaast te bekijken. Het projectplan heb ik niet toegevoegd, omdat hier informatie in staat die voor intern gebruik bedoeld is.

Bekijk hier de presentatie over de rapportage van de kwaliteitsagenda.