Van student tot social media manager

Social media is vandaag de dag niet meer weg te denken uit de samenleving. Niet alleen voor onze studenten, maar ook steeds meer voor de beroepspraktijk. Dat was voor mij de reden om naast de keuzedelen Ondernemerschap en Online marketing (hoe bouw en onderhoud je een webshop), een keuzedeel social media toe te voegen aan ons aanbod. Hier zijn we in 2019-2020 in een eerste pilot mee begonnen, social media projecten voor échte opdrachtgevers. Voor deze pilot heb ik samen met Jessica Eijgelsheim een nieuwe lesmethode en een examen ontwikkeld.

Het idee is simpel. MKB-bedrijven in de regio hebben behoefte aan meer kennis en expertise over het inzetten van social media. Aan de andere kant zijn er MBO-studenten die hier graag meer over zouden willen leren, maar waar de opleiding zelf vaak niet de juiste kennis aanbiedt. Zo ben ik op zoek gegaan naar leuke opdrachtgevers die hier aan mee zouden willen werken. Tegelijkertijd heb ik voorlichting gegeven bij studenten van marketing, communicatie en evenementen. Vervolgens zijn de studenten samen met de opdrachtgevers aan de slag gegaan om toffe content te maken. Een van deze succesverhalen wil ik graag delen.

Bij de naam Dagmar Peric gaat er misschien wel een belletje rinkelen. Zij was de voormalig vice-ambassadeur MBO van het afgelopen schooljaar (20-21). Voordat Dagmar bekend werd, was zij “gewoon” student bij de opleiding marketing, communicatie en evenementen. Hier ontdekte zij een voorliefde voor online content.

Dus besloot ze bij YoungBusiness het keuzedeel social media volgen. Na een korte voorlichting mochten alle studenten een voorkeur voor een opdrachtgever aangeven. Dagmar koos vervolgens voor een project voor Stekkie (www.stekkie.shop). Hier ging zij samen met 3 andere studenten als projectgroep aan de slag met het maken van toffe content. Aan het einde van de rit was de opdrachtgever zo tevreden over de resultaten, en met name Dagmar, dat hij besloot om haar een baan aan te bieden als social content creator naast haar studie! Hoe tof is dat? Dit is iets wat Dagmar tot op de dag van vandaag nog steeds doet.